Vratimo Hrvatsku Stranku Prava njenom prvom predsjedniku Dobroslavu Paragi !

2019-04-01

S obzirom da se piše kako je HSP pokrenuo postupak za brisanje svih 'stranki prava' iz registra trebamo reagirati.

Mnogi mlađi pravaši ne znaju, a stari ako su zaboravili:

1. Predsjedništvo stranke na koje se Đapić pozvao 1993. nije po Statutu stranke imalo kvorum za sazivanje Izvanrednog sabora stranke.

2. Đapić nije u vrijeme stranačkog puča bio dopredsjednik stranke nego samo član Predsjedništva, te na osnovi Statuta stranke nije mogao sazvati sjednicu Predsjedništva na kojoj je Đapić protustatutarno sazvao "konvenciju" stranke, a potom i Izvanredni sabor u Kutini.

3. Dva dopredsjednika stranke, na koje se ekipa poziva, u trenutku famoznog sazivanja Izvanrednog sabora nisu više bili članovi stranke, a kamoli njeni dopredsjednici.

4. Predsjedništvo se po Statutu zbog toga nije ni moglo sazvati, a da se i moglo sazvati nije imalo kvorum za donošenje odluke o sazivanju Izvanrednog sabora na kojemu je "smijenjen" predsjednik stranke Paraga.

Znači, sva vodstva HSP-a od tada od danas su nelegalna. Ilegalni i nelegitimni Izvanredni sabor u Kutini pravno gledajući nije bio održan, niti je Paraga bio smijenjen.

Zahvaljujući ministru Malčiću i ne postojanju pravne države te HDZu kojem je trebao marionetski HSP (kakav je nakon puča i postao) danas imamo situaciju da pravaško biračko tijelo nema za koga glasovati i da razno-razni otpadci HDZ-a, 'suverenisti', 'neovisni', 'konzervativni' itd. glume nekakvu oporbu.

Kada će se ta povijesna nepravda prema Hrvatskoj stranci prava ispraviti? Je li to vodeći problem Hrvatske već 26 godina?

Pred svake izbore ista priča o 'ujedinjenju desnice' i isti rezultat - ne dobiju niti jednog zastupnika ili dobiju kojeg i taj se proda HDZ-u odmah nakon objave rezultata.

Napumpani 'veliki, desni i suverenistički' #Savezu_za_Hrvatsku prije 5 godina potpisali su ABH, A-HSS, HDSSB, HSP, HRAST, Hrvatska zora, Obiteljska stranka i ZZH.

Rezultat je bio da nisu dobili niti jednog zastupnika u EU parlamentu, raspali su se i posvađali.

Sada opet ide priča o ujedinjenju desnice, što je opet čista floskula. Tko će se ujediniti? Opet isti likovi i par novih aktera - otpadaka HDZ-a? Koji je njihov program i po čemu se razlikuju od HDZ-a? Toliko su suvereni i neovisni da su bili u HDZ-u i kimali glavom na sve, a kada je Plenki mogao bez njih šutnio ih je kao staru krpu pa su se sada odjednom probudili. Umreženi poslovno i rođački s vladajućima ne mogu suvereno i samostalno ni kavu naručiti. Da u Saboru dobiju presudne ruke za sastavljanje većine s HDZ-om ili SDP-om, bi li išli s HDZ-om ili bi tražili nove izbore (ako se HDZ i SDP ne dogovore za veliku koalciju)? Bi li se prodali 'iz viših ciljeva' i 'preuzeli' par ministarstava?

To je ekipa koja svijesno ili nesvijesno služi za skupljanje nezadovoljnog dijela desnice i onda ih vrati u zagrljaj HDZ-a.

Sve u svemu, ništa novo. Desetinu puta viđeno 'ujedinjenje desnice' i stotinu puta dokazano da razočarani HDZ-ovci ne mogu promijeniti Hrvatsku.