VEČERNJI LIST BOGOHULNO TVRDI DA JE ISUSOVO USKRSNUĆE LAŽNA VIJEST

2023-10-01

HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

http: www.hrvatsko-pravo.hr

28. rujan 2023.

Autor stalne rubrike "Nikad robom" Goran Gerovac 16. rujna 2023. u tiskanom i online izdanju Večernjeg lista komentirao je da

"Uostalom, i nema pravog načina otpora "fuck newsu" jer živimo u civilizaciji koja je svoju moralnu okosnicu izgradila oko lažne vijesti o uskrsnuću od prije dvije tisuće godina."

"Lažna vijest postala je radosna vijest, a bogočovjek koji se zagonetno pojavio i još zagonetnije izgubio iz stvarne povijesti postao moralno upitnim iskupiteljem ama baš svih naših grijeha."

NA SLICI: POTOMCI JUGOKOMUNISTIČKIH HEROINA SIJU BEZBOŽNI OTROV U GLAVNIM HRVATSKIM MEDIJIMA DOK VRH CRKVE O TOME ŠUTI

Ova bogohulna tirada neistina i vulgarnosti nije neočekivana kada se zna otkuda potječe autor, ali posebnu pozornost privlači čudna okolnost da izdavača koji tu blasfemiju objavljuje, predstavlja osoba koja se deklarira kao svećenik Katoličke Crkve.

Nedvojbeno je kroz povijest kršćanske vjere i čovječanstva dokazano postojanje Isusa Krista uskrsnulog od mrtvih, pravog Boga i pravog čovjeka o čemu svjedoče njegovi najbliži sljedbenici apostoli koji su nakon otkrića praznog groba i Isusovog uskrsnuća zadobili nevjerojatnu hrabrost i spremnost na mučeničku smrt, rječitost, darove jezika i ozdravljenja, uskrisivanja umrlih, zatim svete žene koje su ga u stopu pratile i pomagale kao i zapisi o uskrsnuću sva četiri evanđelista, zatim obraćenje i djelovanje svetog Pavla apostola a onda kao konačna potvrda svega povijesni zapisi rimskih povjesničara Tacita, Svetonija i Josipa Flavija čiji zapis u knjizi Starine glasi:

"U ovo vrijeme živio je mudar čovjek koji se zvao Isus. Lijepo se ponašao i bio je poznat po svojim krepostima. Mnogi Židovi i ljudi iz drugih naroda postali su njegovi učenici. Pilat ga je osudio na smrt raspećem. Međutim, oni koji su postali njegovi učenici nisu napustili njegovo učeništvo. Izvijestili su da im se ukazao tri dana nakon raspeća, i da je bio živ. Prema tome, možda je on bio Mesija, o kojemu su proroci pripovijedili čudesa."

NA SLICI: TKO JE ZAPRAVO TZV. SVEĆENIK IVAN TOLJ ČIJI MEDIJI NEGIRAJU KRISTOVO USKRSNUĆE

Prošlo je doba kada su učitelji djecu po školama obmanjivali da je priča o Isusu Kristu bajka za neobrazovane te da uzori trebaju biti promicatelji bogohulnosti u što kao da nas želi ponovno uvjeriti kolumnist novina čijeg vlasnika predstavlja bosansko hercegovački svećenik Ivan Tolj, dugogodišnji predstavnik Styria media grupe u Hrvatskoj.

Ovakvim neodgovornim i neistinitim pisanjem vrijeđa se i ponižava pretežiti dio građana ove zemlje, jer se tvrdi da vjeruju u laž Isusovog uskrsnuća koja čini bitni dio njihovog vjerskog, nacionalnog i moralnog identiteta, što sve neodoljivo podsjeća na pisanje i sudbinu tjednika "Komunist" nekadanjeg glasila Saveza komunista Hrvatske koje zadnjih deset godina pred raspad Partije i Jugoslavije više nisu čitali niti sami komunisti.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti