SERIJAL KLEVETA NINE RASPUDIĆA ZASTUPNIKA STRANKE MOST U HRVATSKOM SABORU NA PODCASTU VELEBIT

2024-01-28

HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

http: www.hrvatsko-pravo.hr

25. siječanj 2024.

SERIJAL KLEVETA NINE RASPUDIĆA ZASTUPNIKA STRANKE MOST U HRVATSKOM SABORU NA PODCASTU VELEBIT

Na pitanje novinara i voditelja 'Podcasta Velebit' na društvenoj mreži YouTube, Marka Jurića, u emisiji od 23. siječnja 2024. pod naslovom ""Raspudić: Hrvati trebaju manje piti i pjevati, a više politički djelovati", o zabrani emitiranja naredne emisije 'Bujica' na Z1 Televiziji od strane Vijeća za elektroničke medije zbog izrečenoga pozdrava 'Za dom spremni' od strane jednoga gledatelja, saborski zastupnik Nino Raspudić je krivnju prebacio na predsjednika Hrvatske stranke prava 1861., Dobroslava Paragu, (kojega je imenovao bez navođenja da je predsjednik časne političke stranke HSP 1861., što nije pošteno od Raspudića, niti slučajno), dok je geslo Hrvatskih obrambenih snaga 'Za dom spremni' branio kao geslo hrvatskih dragovoljaca ove postrojbe koju je Dobroslav Paraga osnovao, koje da ima legitimitet, jer je ovaj stari hrvatski pozdrav dobio u Domovinskom ratu drukčije značenje od onog što ga je imao u N.D.H. u Drugom svjetskom ratu, koji su koristili ustaše.

NA SLICI: RASPUDIĆ ZGROZIO GLEDATELJE - OSPORITI SVE NEISTINE I BESMISLICE OVOG POLUINTELIGENTA ČINI SE BESMISLENIM I UZALUDNIM

To usput rečeno nije izvorno stav Raspudića već upravo gospodina Dobroslava Parage, da je geslo HOS-a "Za dom spremni" dobilo u hrvatskoj povijesti zbog hrvatskog rata za nezavisnost i slobodu 1991. drukčije značenje od onoga koje je bilo u ustaškoj Hrvatskoj od 1941. do 1945., što je potpuno ispravno gledište, jer je Dobroslav Paraga međunarodno priznati borac za ljudska prava u hrvatskoj politici, pobornik demokracije i pravne države kao i slobode javne riječi, dok ustaška vlast nije bila demokratska.

Tako je po praksi i pokvarenoj metodi pokojnog prvog predsjednika Republike Hrvatske, Franje Tuđmana, Raspudić pokušao odvojiti Paragu od HOS-a i njegovih bojovnika. To je obrazložio time da je Paraga u Ljubuškom 1991. postrojio stranačku (pravašku) vojsku HOS i proglasio N.D.H., lažući da je to NDH iz 1941. godine.

Međutim Paragin HSP je temeljem Opće deklaracije o pravima čovjeka, Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, Završnih helsinških dokumenata, tisućljetnog hrvatskog državnog prava i izražene volje hrvatskog naroda, temeljem odluke Prvog općeg sabora Hrvatske stranke prava i prikupljenih više od 800 tisuća potpisa sa zahtjevom za obnovom nezavisne države Hrvatske- proglasio demokratsku i s pravnim poretkom Nezavisnu državu Hrvatsku 13. lipnja 1991. u Ljubuškom na blagdan Antunova i to u novim okolnostima sloma totalitarne Jugoslavije i rušenja Berlinskoga zida.

Samo bi bezumno spadalo moglo potvrditi Raspudićeve budalaštine, da se komunist Frano Tuđman borio za demokratsku Hrvatsku, a borac za ljudska prava, i žrtva komunizma s Golog otoka, Dobroslav Paraga, za totalitarnu Hrvatsku.

Na to da je reagirala Miloševićeva Srbija koja je po svijetu razglasila, da je Tuđmanova Hrvatska "fašistička" jer ima paravojsku s "ustaškim pozdravom Za dom spremni", i da je Predsjednik Tuđman imao zbog Parage velikih problema u svijetu objasniti, da Hrvati grade demokratsku Hrvatsku.

Istina je, da je zbog kleveta Miloševićevog velikosrpskog režima u Beogradu i Tuđmanove vlasti na račun postrojba HOS-a, Američki kongres pozvao 1993. Dobroslava Paragu da pred zastupnicima Američkog naroda pojasni o čemu se zaista radi, što je ondašnji predsjednik Hrvatske stranke prava i učinio, i u Washingtonu D.C. na Capitol Hill-u dokazao, da Tuđman i Milošević dijele BiH i kleveću njega i HOS, i da je u klevete umiješana i velikosrpska Miloševićeva lobistica u Kongresu, Helen Delich-Bentley, na što su vodeći zastupnici Američkoga kongresa oslobodili Paragu bilo kakvih sumnji u svezi karaktera HOS-a, i bili zahvalni na njegovom istinitom svjedočenju, i pohvalili njegovu demokratsku borbu. (O tome postoje transkripti u arhivu Američkoga Kongresa, kao povijesni dokumenti, koji su objavljeni u Paraginoj knjizi izdanoj u Zagrebu, 1995. godine pod naslovom: "Goli otok – Istočni grijeh Zapada".)

Uz navedeno, Nino Raspudić je ustvrdio, da je Paraga vodio katastrofalnu politiku, jer je HOS priključio Armiji BiH koja da je za vrijeme hrvatsko-muslimanskih sukoba u Republici BiH, koju on ne spominje kao međunarodnu priznatu nezavisnu Republiku to jest državu, ubijala Hrvate.

Ispada neizravno, da je onda i HOS ubijao Hrvate što je sotonistička laž, jer je HOS nakon ubojstva njegovog zapovjednika Blaža Kraljevića i osam bojovnika HOS-a 9. kolovoza 1992., od strane HVO-a razoružan i rasformiran.

Nasuprot klevetama Nine Raspudića, istina je da nije postojao sukob Armije BiH i HVO-a dok je postojao HOS i dok je HOS djelovao sporazumom predsjednika Hrvatske stranke prava, Dobroslava Parage, i predsjednika Predsjedništva Republilke BiH, Alije Izetbegovića.

Hrvatsko-bošnjačkog ratnog sukoba nikada ne ni bilo, da šef HVO-a i HDZ-a BiH, Mate Boban, Tuđmanov čovjek u Bosni i Hercegovini, koji je provodio njegovu politiku, nije izvršio ratni zločin ubojstva zapovjednika postrojbi HOS u Hercegovini, generala Blaža Kraljevića koji je po sporazumu Paraga-Izetbegović dobio čin generala i postao član Glavnog stožera Armije BiH.

Nino Raspudić kao političar mora znati, da je Armija BiH bila 1992. godine jedina legalna i legitimna vojska Republike Bosne i Hercegovine, a ne HVO niti vojska pobunjenih Srba u BiH!

Time što je Paraga stavio HOS u BiH pod vrhovno zapovjedništvo Glavnog štaba Armije BiH, i Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine, pribavio je de iure legalni i legitimni status Hrvatskim obrambenim snagama u BiH za borbu protiv velikosrpskog agresora. Tako je Paraga mudro i pametno pravno zaštitio sve pripadnike HOS-a u BiH, da ih se ne bi optužilo da su dio agresije na BiH, jer HOS iz Republike Hrvatske ratuje u Bosni i Hercegovini.

HVO nije do Washingtonskog sporazuma 1994. imao legalni i legitimni status u Republici BiH nego je po ocjeni vlade Bosne i Hercegovine u Sarajevu bio dio agresije na Republiku BiH, a što je potvrdio međunarodni sud Ujedinjenih naroda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, ICTY, u svojoj konačnoj osuđujućoj presudi generalu HVO-a Slobodanu Praljku i petorici 2017. godine, koji su osuđeni na 111 godina zatvora zbog ratnog zločina etničkog čišćenja Bošnjaka (nekadašnjih Muslimana) dok je hrvatsko-muslimanski sukob ocijenjen od strane haaškog suda kao "međunarodni sukob", i Republika Hrvatska s njenim državnim vodstvom na čelu s Predsjednikom Tuđmanom, ministrom obrane Gojkom Šuškom, i načelnikom Glavnog stožera Hrvatske vojske, Jankom Bobetkom, osuđena za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu u "udruženom zločinačkom pothvatom na čelu s Franjom Tuđmanom" koji je time označen i presuđen ratnim zločincem.

Nino Raspudić iz stranke MOST izveo je jednu prljavu manipulaciju koja nije i ne može uspjeti uvjeriti hrvatsku javnost, da je Paraga jedno, a da je časna borba HOS-a drugo, uključujući i časni hrvatski pozdrav HOS-a, "Za dom spremni", koji je Paraga dao staviti u amblem HOS-a, i od kojega su se velikosrpskom agresoru na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu tresle gaće.

Na koncu, ratni zločinac i vođa Srba Slobodan Milošević je Tuđmanu na razgovoru u Den Haagu 4. listopada 1991., kada je Tuđman predao Vukovar pobunjenim Srbima i počinio veleizdaju, rekao da se njegovi Srbi boje HOS-a, i da je HOS "fašistički", na što je Tuđman obećao svome tajnom ratnom savezniku, da će taj problem riješiti.

Tuđman je to riješavao s uhićenjima i lažiranim suđenjima predsjedniku HSP-a D. Paragi, politički motiviranim ubojstvima načelnika ratnog stožera HOS-a Ante Paradžika, niza drugih pripadnika HOS-a, generala HOS-a Blaža Kraljevića i osmorice stožernih časnika HOS-a dana 9. kolovoza 1992. godine, što je otvorilo put Tuđmanu i njegovim komunističkim kadrovima u HDZ-u BiH i HVO-u, da krenu u podjelu BiH, koju je on s Miloševićem dogovorio u Karađorđevu 1991. godine, i koju su u svibnju 1992. godine u Grazu tehnički dogovorili srpski ratni zločinac Radovan Karadžić, i udbaš Mate Boban uz pomoć oznaškog krvnika Josipa Manolića.

Dobroslav Paraga je časni čovjek i hrvatski branitelj, borac za ljudska prava koji je s Hrvatskim obrambenim snagama vodio časnu borbu protiv velikosrpskog agresora, ali je u toj junačkoj borbi za oslobođenje zemlje i hrvatskog naroda silom, nasiljem i progonom zaustavljen od strane Franje Tuđmana čiju je katastrofalnu politiku osudio međunarodni haaški sud pred cijelim svijetom, i to zna cijeli svijet, samo Nino Raspudić ne zna ili ne želi znati.

S obzirom da je HOS pod geslom "Za dom spremni" vodio časnu borbu, na koncu, niti jedan pripadnik HOS-a u RH nije osuđen za ratne zločine uz samo nekoliko odmetnutih pripadnika HOS-a iz BIH, za razliku od HVO-a i Hrvatske vojske, i da je na čelu ove časne borbe stajao Dobroslav Paraga, onda zasluge za ovu časnu borbu ima Dobroslav Paraga jer bez borbe Dobroslava Parage za ljudska prava i hrvatsko državno pravo, ne bi HOS postojao, a možda ni Republika Hrvatska više, jer bi pala pod okupaciju JNA i četnika, da nije bilo hrabre borbe HOS-a, od Vukovara i operativne zone Vinkovci-Vukovar-Županja, do Gospića, Jajca, Dubrovnika, Jasenovca, Mostara, Sarajeva, Vinkovaca, Škabrnje, Bosanske posavine i drugih kriznih područja za vrijeme agresije JNA i srpskih pobunjenika na Republiku Hrvatsku i BiH.

Dobroslav Paraga je danas usred hrvatske politike, iako pod državnom medijskom cenzurom i blokadom, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861., pri kojoj je Udruga bojovnika HOS-a zbog njenoga gesla "Za dom spremni" retroaktivno zabranjena od strane Plenkovićevog ministra pravosuđa i uprave, Malenice iz Šibenika (HDZ), što je pravno gledajući politički kriminal bez presedana, da je zabranjena 20 godina nakon što je u vrijeme Račanove koalicijske vlade 2001. godine registrirana.

Goran Jurišić

povjesničar, pravaš i hrvatski branitelj, voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti