Pucanj u Paradžika bio pucanj u PRAVAŠTVO ?

2019-08-05

Ante Paradžik - "komunistima mogu oprostiti ali hdz-ovcima nikako jer su hdz-ovci gori deset puta od komunista."

Pucanj u Paradžika bio pucanj u PRAVAŠTVO ali i Hrvatsku, a sve zapravo započelo još 1971.g. uvođenjem višestranačja na komunistički način kada se Ante Paradžik, kao predsjednik Saveza studenata Hrvatske zalagao za čistim hrvatskim jezikom te premještanjem glavnog štaba Jugoslavenske ratne mornarice iz Beograda u Split, a zatim i uvođenjem hrvatskog kao službenog jezika za Hrvate koji služe vojni rok u JNA te služenje vojnog roka u republici u kojoj su stalno nastanjeni.

Na prvim pak slobodnim izborima u RH 1990.g., HSP nastupa u Hrvatskom demokratskom bloku zajedno s HDZ-om. A. Paradžik i F. Tuđman se dogovoraju da će nakon izbora i eventualne pobjede Hrvatskog demokratskog bloka, Paradžiku biti ponuđeno mjesto potpredsjednika u novom sazivu Predsjedništva SR Hrvatske. Međutim, nakon izbora Tuđman kao pobjednik izbora realizira dobro smišljenu prijevaru. Mijenja raniji dogovor i odluku tako da umjesto Paradžika poziva Dušana Bilandžića iz SKH - stranke demokratskih promjena na mjesto potpredsjednika, a poslije čega HSP izlazi iz toga bloka. Iako je HSP postala parlamentarnom strankom, po svjedočenju bivšeg glavnog tajnika HDZ-a, Drage Krpine, Franjo Tuđman ju je mislio smjestiti u muzej još 1990.g. ali srećom to se nije i ostvarilo. Josip Manolić pak iznosi tezu kako je pok. Tuđman došao do zaključka da se protiv HSP-a početkom devedesetih neće moći boriti samo pravosudnom represijom već da mora tražiti i druga rješenja. Ta rješenja je našao u dogovoru državnog vrha, prije svih ratnog ministra obrane Gojka Šuška i Ante Đapića da "odstrane" ono što je "najekstremnije" u HSP-u, čime dolazi do krvavog obračuna, progona i na kraju političkog zatiranja cijele stranke. Osim što mučki likvidiraju A. Paradžik i B. Kraljevića kao brojne hrvatske rodoljube, uglavnom pravaše (ubiveno oko 30 suradnica i suradnika od 90. do 2000.g.) vrše represiju nad čitavom strankom, a u smrt odvode i Mislava Paradžika.
Na koncu taj prije svega interresni obračun komunističkih frakcija izravno na poziciju vlasti dovodi Ivicu Račana i njegovu kriptokomunističku stranku. Uz lažnu pomirbu i stvarnu prijevaru činjenica da se te dvije frakcije bivšega SK izmjenjuju na vlasti sve do danas.

Sami izbori od 2. kolovoza 1992. se krivotvore na štetu HSP-a, a veliki broj glasova kandidata za predsjednika RH g. Parage se uništava i biva bačen u smeće. Na koncu sve rezultira konačnim oduzimanjem stranke njenom tada legalnom predsjedniku g. Paragi od strane režima 28. rujna 1993. g. kada na njeno čelo instaliraju grobara pravaštva Antu Đapića. Nadalje, s istim ciljem i Ministarstvo uprave protivno Zakonu o registraciji političkih stranaka (članak 11.) radi bezbrojne "pravaške" inaćice, dok pravašima namjenjuje sudbinu rakove djece. Međutim, NEĆETE OSTVARITI ZAMIŠLJENO i zato BOJTE SE PSI..