Preporod Hrvatske Dijaspore -Tomas Sablić

2023-12-13

Naše zajednice izgrađene su od suza Bleiburga, zarobljenog i poniženog naroda. Naš duh je ojačao iz polja Bleiburga. Osnovali smo najuspješnije nogometne klubove, poduzeća i organizacije otpora. 0d nogometnih igrališta u Australiji do vlada u cijelom svijetu ime Hrvatska je poznato.

Hrvatska dijaspora uspjela je u tolikoj mjeri da je do 80-ih ne samo svaki obrazovani Kanađanin, već i svaki naturalizirani Indijac ili Sik znao tko su Hrvati bili i za što su se borili.

Svaki Kanađanin koji se vozi Prvom avenijom u Vancouveru prisiljen je vidjeti našu veliku Šahovnicu i usklik Bog i Hrvati.

Dijaspora je proizvela velike hrvatske mučenike poput Brune Bušića kojeg je ubila UDBA, isti oni koji su do danas protiv naše svete Šahovnice sa prvim bijelim poljem i pozdrava Za Dom Spremni.

Nakon što je veliki broj Hrvata dao svoje živote održani su 1990. godine višestranački izbori u Hrvatskoj.

Sva moć koju je imala dijaspora predana je Tuđmanu, najmlađem Titovom generalu i njegovom HDZ-u.

Sada, nakon trideset i tri godine od te sudbonosne zablude naše dijaspore, počinjemo shvaćati prirodu naše stvarnosti.

Svi bivši komunisti i udbaši zaposjeli su HDZ i danas su u koaliciji sa srpskom petokolonaškom strankom Milorada Pupovca. Sve ono protiv čega smo se borili u vrijeme Jugoslavije opet se očitovalo u Republici Hrvatskoj.

HDZ ne samo da se nije potrudio vratiti dijasporu u domovinu Hrvatsku, već njegovi veleposlanici na Zapadu vode kampanju osude proslave 10. travnja 1941. poput hadzeovske veleposlanice u Australiji Betty Pavelich.

Čak i Hrvatska stranka prava osnovana od Dobroslava Parage koju je administrativno preoteo HDZ danas je u Gospiću u koaliciji s HDZ-om, čime je u neizravnoj koaliciji sa Pupovčevim SDSS-om.

Jedini Hrvat i pravaš koji nije prodao svoje ideale i svoje hrvatstvo najveći je vođa hrvatskog otpora tijekom domovinskog rata, zapovjednik HOS-a i čelnik Hrvatske stranke prava 1861. Dobroslav Paraga.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti