HOSOVKA POSTALA VIRALNA: Ratnica umornog lica zainteresirala Hrvate. Doznali smo o kome je riječ

2021-03-29

ZOVE SE ANELA

Iako su u Domovinskom ratu sudjelovale brojne žene, njihove fotografije kao i njihove priče iz toga su perioda - prava rijetkost.

Stoga je upravo fotografija koja pokazuje jako mladu djevojku s hos oznakama i krunicom oko vrata, svojom pojavom izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Svi su se pitali, tko je mlada ratnica koja iscrpljenog lica sjedi i kao da razmišlja - što joj donosi sutra i hoće li preživjeti.

Doznali smo njeno ime

Ubrzo smo doznali kako je riječ o Aneli Teklić, djevojci iz Mostara koja je kao maloljetnica otišla u rat i to kao pripadnica splitske 9. bojne HOS-a. Za Dalmatinski portal ispričala je o trenutku u kojem je shvatila što je zapravo rat:


Bilo je to na Popovom polju na Južnom bojištu. Izvlačila sam ranjenog suboraca i tom prilikom slomila nogu. Bilo je i poslije teško, ali je taj prvi trenutak je ipak najgori...", kazala je.

"Bila sam dijete, nisam imala pojma ni o čemu, nama je to bilo smiješno. Tada su počeli kupiti žene i djecu u izbjeglištvo po Dalmaciji i ja sam otišla s majkom i bratom. Međutim, ja sam pobjegla, i došla kod Pjace gdje su bile prostorije HOS-a i HSP-a. Od tamo smo svi krenuli. Tamo sam se prijavila i otišla u kamp Rožac na obuku. Prvi teren su mi bili Stolovi, a poslije Popovo polje, Škabrnja, Svilaja..." 


Objavio: https://www.dnevno.hr/

Izradite web-stranice besplatno!