BILI SU ‘ARMADA’: Ovo su Goran i Zdravko. Smrt ih je zatekla pod stablom koje je pogodila granata.

2021-03-07

Goran Milneršić (Patak) i Zdravko Čanak (Šerif), bili su riječki pripadnici HOS-a i članovi Armade. Ova dva heroja iz Rijeke poginuli su na današnji dan 1992. godine u Ribniku kraj Gospića i to od tenkovske granate koja ih je usmrtila dok su bili na položaju.

Goran je imao samo 21 godinu

Malo više podataka o Goranu i Zdravku donio je povjesničar Borna Marinić koji na stranici Domovinskirat piše da je Goran Milneršić, rođeni Riječanin, u trenutku smrti imao samo 21 godinu. Završio je Strojarsko-brodograđevnu školu i bio je vatreni navijač Rijeke, te član skupine Armada sa kojom je putovao na utakmice diljem bivše Jugoslavije.


Njegova majka Beatrice sjeća ga se kao nježnog dječaka kovrdžave, plave kose oboljelog od astme. Odrastanjem, bolest je nestala, a Goran je stasao u odlučnog muškarca koji je svoju snagu pokazao sudjelovanjem u Domovinskom ratu u kojem je, na žalost - poginuo.

Smrt pod stablom

Zajedno s Goranom, u svojoj 35. godini poginuo je i Zdravko Čanak za kojeg suborci kažu da je bio povučen, ali vro duhovit.

Tenkovska granata ispaljena sa srpskih položaja u blizini Gospića, pogodila je u stablo pokraj koji su se našli nesretni Riječani. Geleri koji su ih zasuli, za Gorana i Zdravka bili su kobni. Zdravko je umro na licu mjesta, a 21-godišnji Goran je izdahnuo na putu za bolnicu.

Izradite web-stranice besplatno!